iPhone 5 wordt uitgefaseerd na komst 5C en 5S

Apple gaat de iPhone 5 en de iPhone 4 uitfaseren: in plaats van deze modellen komen de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C op de markt. De iPhone 4S blijft ook nog gevoerd worden als goedkoopste 'budget' iPhone-model.

De iPhone 5C en iPhone 5S komen dit najaar op de markt: de originele iPhone 5 zal dan niet meer worden aangeboden. Tevens wordt de iPhone 4 definitief uitgefaseerd, maar de iPhone 4S blijft bestaan en wordt in de markt gezet als budget-iPhone.

De iPhone 5C heeft ten opzichte van het originele model een goedkopere behuizing van plastic (in verschillende kleuren) en een iets betere camera. De iPhone 5S - die naast het traditionele zwart of wit ook in het goud komt - beschikt als extra ten opzichte van het origineel over een veel krachtigere processor, uitgebreidere camerafunctionaliteiten en een vingerafdruklezer in de hometoets. De nieuwe iPhone-modellen draaien standaard op het vernieuwde iOS 7, dat ook als update beschikbaar komt voor de oudere iPhone-modellen. Het display van de 5S en 5C is met een 4-inch Retina IPS-display hetzelfde gebleven.

Informatie over de prijzen van de iPhone 5C en iPhone 5S in Nederland moet nog volgen.

iPhone 5C

GSM Helpdesk

Gerelateerd producten

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht