Archos GamePad: 7-inch game-tablet

Archos introduceert de Archos GamePad, een 7-inch Android 4.0-tablet die speciaal is uitgerust met fysieke gametoetsen aan de zijkanten. Daarnaast is de GamePad met een prijs rond de 150 euro bijzonder budgetvriendelijk.

De Archos GamePad beschikt naast een 7-inch capacitive touchscreen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich over een 1,5GHz dual-core processor met een geintegreerde quad-core Mali 400mp grafische kaart voor een goede grafische weergave van je games. Aan de linkerzijde van het scherm vind je een vierpunts-druktoets en aan de rechterzijde Y-, X-, A-, en B-toetsen. 

Archos beweert dat de GamePad beschikt "over een speciale nieuwe technologie" waardoor de GamePad compatibel zou zijn met alle Android-games. Games zouden automatisch herkend en gekalibreerd worden (waarbij de functies van de virtuele toetsen in een spel aan de fysieke toetsen worden toegewezen).

De Archos GamePad is Google-gecertificeerd, waardoor je toegang hebt tot alle games en apps in de Google Play Store (Android Market). Opmerkelijk aan de GamePad is de lage prijs: de tablet gaat slechts rond de 150 euro kosten. Gezien deze lage prijs ontbreken waarschijnlijk verschillende basisfunctionaliteiten (zoals een camera, een webcam en 3G-support). De release van de GamePad staat gepland voor oktober. Archos toont de GamePad wellicht deze week op de IFA 2012, naast de Archos 101 XS.

Archos GamePad

SlashGear

Gerelateerd producten

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht