Asus: ZenFone 2 en ZenFone ZOOM

Asus heeft deze week op de CES 2015 in Las Vegas de ZenFone ZOOM (een smartphone met een 3x optische zoom) en de ZenFone 2 (met een 64-bit Intel Atom-processor) smartphones gepresenteerd.

De Asus ZenFone ZOOM (ZX550) is een camera-smartphone met een 5,5-inch Full HD IPS-display van het krasbestendige Gorilla Glass 3, die draait op Android 5.0 Lollipop. Het toestel heeft een 13-megapixel camera met 3x optische zoom, optische beeldstabilisatie en laser auto-autofocus (voor een razendsnelle autofocus). Voor geavanceerde gebruikers is er een handmatige modus, waarin de ISO-settings, sluitertijd en meer kunnen worden aangepast. Daarnaast beschikt het toestel over de Asus ZenUI-interface, een 5-megapixel frontcamera, Asus' geavanceerde PixelMaster-camerafunctionaliteiten, 4G/LTE-support, een 3.000 mAh batterij en ondersteuning van WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, aGPS/GPS en dual-sim. Het toestel komt in een zwarte of witte uitvoering. Het is nog niet bekend of de ZenFone ZOOM in Nederland op de markt komt.

Asus ZenFone ZOOM

De Asus ZenFone 2 (ZE551ML) heeft eveneens een 5,5-inch Full HD IPS-display van Gorilla Glass 3. Verder is dit toestel uitgerust met een 64-bit Intel Atom Z3560/Z3580-processor, Android 5.0 Lollipop en de Asus ZenUI-interface. Het toestel komt met 2GB of 4GB RAM en 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). De ZenFone 2 is aan de voorzijde voorzien van een 5-megapixel camera en aan de achterzijde voorzien van een 13-megapixel camera. Ook dit model ondersteunt de PixelMaster-camerafunctionaliteiten. Verder ondersteunt de ZenFone 2 4G/LTE, aGPS/GPS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, NFC en dual-sim. Dit model komt in het grijs, zwart, rood, wit of goud. Er is nog geen informatie over prijs en beschikbaarheid in Nederland.

Asus ZenFone 2

Asus

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht