Wikipad Gaming Tablet uit de dood herrezen

De Wikipad Gaming Tablet, die vorig jaar met veel tamtam werd aangekondigd maar nooit is uitgekomen, is uit de dood herrezen. Het model heeft een geheel nieuw design (met een 7-inch in plaats van een 10-inch scherm) gekregen.

De Amerikaanse gamesketen GameStop en fabrikant Wikipad kondigden in september 2012 de Wikipad Gaming Tablet aan. Dat model - met een 10-inch display en een prijs van 499 dollar - is echter nooit op de markt gekomen.

De grootste kritiekpunten op de originele Wikipad waren het te grote formaat en de te hoge prijs. Daarom kondigt Wikipad nu een kleinere (7-inch) en goedkopere (249 dollar) Wikipad aan. Dit model beschikt verder net als het originele model over speciale gametoetsen, Android 4.1, een quad-core NVIDIA Tegra 3-processor, microHDMI- en microUSB-aansluitingen, een microSD-kaartslot en een PlayStation Mobile-certificaat.

De komst van de 7-inch Wikipad Tablet wil niet per definitie zeggen dat het 10-inch model helemaal niet meer verschijnt: deze grotere uitvoering zou nog wel deel uitmaken van Wikipads roadmap voor komend jaar. Inmiddels zijn er meer Android gaming-tablets verschenen, waaronder de Archos GamePad (die slecht is ontvangen), de Razer Edge en de Overmax Action.

Wikipad Gaming Tablet: van 10,1-inch naar 7-inch display

Forbes

Gerelateerd producten

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht