Spotify gaat gevecht aan met iTunes

Met haar nieuwste update is muziekstreaming-service Spotify verder de strijd aangegaan met iTunes: met de update is nu ook iPod-synchronisatie mogelijk, zonder dat je verplicht bent iTunes te gebruiken.

Dankzij de iPod-synchronisatie is het nu mogelijk een hele playlist (als mp3) te kopen, die je via USB naar je iPod classic, nano of shuffle kan overzetten - zonder dat je de mp3-files hoeft te importeren in je iTunes-bibliotheek. Dit gaat via een nieuwe 'Devices'-sectie in de Spotify-app op je computer. Verder is het nu eenvoudiger om een playlist die je zelf hebt samengesteld in één stap te kopen.

Daarnaast heeft Spotify haar Android- en iPhone-app ook beschikbaar gesteld voor gebruikers van de gratis Spotify-dienst. Daarmee is het onder meer mogelijk om draadloos muziek via je WiFi-thuisnetwerk te streamen van je computer naar je telefoon. Streamen 'on the go' (dat wil zeggen overal waar draadloos internet is), zoals bij de Premium-dienst is niet mogelijk.

Vorige maand had Spotify minder goed nieuws: toen maakte het bedrijf bekend de gratis muziekdienst te beperken. Met deze nieuwe update is Spotify echter wel een nog belangrijke concurrent voor Apple's iTunes geworden.

Spotify Blog

Gerelateerd producten

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht