TomTom start proeven met realtime fileinformatie

TomTom start binnenkort met een praktijktest van haar Next Generation Travel Time Information-systeem. Dit meldt de navigatiesite JouwNav.

JouwNav zegt door veschillende TomTom gebruikers geattendeerd te zijn op de betatets. Deze gebruikers zouden door TomTom benaderd zijn om aan de betatest deel te nemen.

Het Next Generation Travel Time Information-systeem is een nieuwe technologie om files te signaleren. Aan de hand van de locatie van mobiele telefoons van een grote groep automobilisten bepaalt TomTom samen met Vodafone of er ergens een verkeersopstopping is of niet.

Deze informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar TomTom gebruikers, zodat deze altijd de laatste verkeersinformatie tot hun beschikking hebben. De dienst zal in eerste instantie enkel beschikbaar zijn voor geregistreerde TomTom gebruikers. De data wordt doorgegeven over het GPRS netwerk.

TomTom werkt bij de ontwikkeling samen met Vodafone. In oktober 2006 kwamen zij voor het eerst met de plannen naar buiten. "Door de samenwerking met Vodafone kan de fijnmazige informatie van hun mobiele netwerk helpen om de alledaagse navigatiebehoeften op te lossen én herdefiniëren we het begrip verkeersmobiliteit in Nederland. ", sprak Harold Goddijn, TomTom’s chief executive officer, toen.

JouwNav

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht