Sony introduceert Cyber-shot DSC-HX80

Sony heeft in de Verenigde Staten een nieuwe compacte superzoom-camera geintroduceerd met de Cyber-shot DSC-HX80. Dit model is voorzien van een uitklapbare elektronische OLED Tru-Finder (viewfinder) en een 30x optische zoom.

Volgens Sony is de DSC-HX80, naast de eerder uitgebrachte DSC-HX90V, de enige compacte superzoom-camera op de markt die is voorzien van een uitklapbare elektronische OLED Tru-Finder. De HX80 beschikt verder over een 30x optische zoom (te verdubbelen tot 60x met de 'Clear Image' digitale zoom-optie) en een BIONZ X-beeldprocessor (voor een optimale ruisonderdrukking). Tevens is de camera voorzien van Optical SteadyShot met 5-assige beeldstabilisatie (om bewogen beelden te voorkomen) en een pop-up flitser.

Sony Cyber-shot DSC-HX80

Het 3-inch display van de DSC-HX80 heeft een resolutie van 921.000 pixels en kan tot 180 graden gekanteld worden om perfecte selfies te maken. Video's kan je in Full HD in XAVC S formaat met 50 Mbps opnemen. Tot slot ondersteunt de DSC-H80 WiFi en NFC voor draadloos contact met je smartphone of tablet.

De Sony DSC-HX80 verschijnt aankomende april in de Verenigde Staten voor een prijs van 350 dollar. Het is nog niet bekend of de camera ook op de Nederlandse markt beschikbaar komt.

Sony

Gerelateerd producten

Volgend en vorig nieuwsbericht