Ex Idols betichten talentenjacht van SMS-fraude

Het blijft rommelen rondom het fenomeen van SMS stemmingen. Al eerder werd grootschalige fraude met SMS stemmen bij het Songfestival ontdekt, dit maal lijkt de SMS stemming bij Idols niet helemaal pluis te zijn. Bas en Joël vertrouwen het namelijk niet.

Weblog GeenStijl.nl onthulde enkele weken geleden al dat de SMS uitslag van het Nationaal Songfestival doorgestoken kaart was. Kandidaten konden simpelweg een bulk aan SMS stemmen kopen en zo de uitzending winnen.

Gisteren onthulden Bas en Joël, twee deelnemers aan Idols 2003, dat zij ervan ovetuigd zijn dat ook bij Idols niets klopt van de SMS stemmen. Ze deden hun uitspraken op de lokale Brabantse televisie.

Op GeenStijl.nl valt te lezen dat Bas en Joël vermoeden dat de regie van Idols al op voorhand beslist wie er gaat winnen. Vrienden en familie van Bas en Joël stuurden massaal SMS'jes naar Idols om op hun Bas of Joël te stemmen. Menig maal ontvingen zij dan een retour SMS'je van een andere kanditaat. Ook werden extreem hoge bedragen gerekend voor het versturen van een SMS, soms wel tot dertien euro per stem.

Idols heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Vorig jaar ging men ook al ernstig de fout in, door de kijkers niet te wijzen op de soms hoge kosten van het uitbrengen van een SMS stem.

GeenStijl.nl

Volgend en vorig nieuwsbericht