Mobiele telefoon voor blinden wint GSM Award

Een Nederlandse uitvinding die mobiele telefoons geschikt maakt voor blinden en slechtzienden heeft een prestigieuze technologieprijs gewonnen. In de Franse stad Cannes kreeg het bedrijf Alva de GSM Award overhandigd voor zijn MPO 5500 GSM hulpmiddel.

Jaarlijks reikt het internationale GSM Association een GSM Award uit voor het bedrijf dat mobiele technologie het beste weet toe te passen in noodsituaties.

Het Nederlandse bedrijf Alva bedacht een toepassing voor mobiele telefoons waar blinden en slechtzienden profijt van hebben. Met het apparaat dat Alva op de markt bracht, kunnen visueel gehandicapten namelijk een mobiele telefoon of een PDA bedienen.

De Alva MPO 5500 was niet het enige apparaat dat in de prijzen viel. SonyEricsson kreeg een GSM Award voor zijn T610. De vakjury vond de T610 een compleet en vernieuwend toestel dat een Award verdiende.

In totaal werden er elf GSM Awards uitgereikt. Bijvoorbeeld ook aan mobiele operators Vodafone en T-Mobile voor hun goede zakelijke prestaties in 2003.

WebWereld

Volgend en vorig nieuwsbericht