Samsung Chromebook Series 5 geintroduceerd

Samsung heeft de Samsung Chromebook Series 5 aangekondigd, het eerste netbook met Google's Chrome OS waarbij snelheid, eenvoud en veiligheid centraal staan.

Met zijn elegante design, slanke body van 2 cm dun en de zwart met witte finish verenigt de Samsung Chromebook Series 5 vorm en functie. Het 12,1-inch Super Bright Plus display is anti-reflecterend. Met een gewicht van 1,45 kilo en een accuduur tot 8,5 uur – inclusief vijf uur video's afspelen - kun je het notebook een dag gebruiken zonder tussentijds opladen. Voor degelijke prestaties beschikt de Samsung Chromebook Series 5 over een 1,66GHz dual-core Intel Atom N570-processor.

Samsung Chromebook Series 5

Google heeft het Chrome OS ontwikkeld met drie sleutelfactoren in het achterhoofd: snelheid, eenvoud en veiligheid. De gemiddelde notebook start in 45 seconden op; de Samsung Chromebook Series 5 is gebruiksklaar in minder dan 10 seconden. En als het notebook in de slaapstand staat, kun je binnen een seconde aan de slag. De Series 5 heeft een 16GB Solid State Drive, maar centraal staat de opslag van data in de 'cloud'. Je kan daarom bij de Chromebook Series 5 eigenlijk niet zonder internetverbinding. Uiteraard worden hiertoe WLAN en (optioneel) 3G ondersteund.

Samsung Chromebook Series 5

De Samsung Chromebook Series 5 is in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar. De verkoopadviesprijs is nog niet officieel bekend, maar de prijs ligt waarschijnlijk rond de 500 euro.

portablegear.nl

Gerelateerd producten

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht