Breedbeeld navigatie bij Sony

Sony introduceert twee nieuwe breedbeeld navigatiesystemen. e nieuwe NV-U82 en NV-U92T navigatiesystemen van Sony zijn slechts 20mm dik en hebben een extra groot kleuren touchscreen van 4,8 inch (12,2cm). Dit biedt goede zichtbaarheid en hoge helderheid onder alle omstandigheden. Daarnaast maakt het breedbeeldscherm het mogelijk om naast de routekaart ook dynamische route-informatie en locaties van tankstations duidelijk weer te geven.

Beide modellen ondersteunen Gesture command, waarmee het ‘tekenen’ van een bepaalde lijn of symbool op het scherm voldoende is om bijvoorbeeld naar huis of het dichtstbijzijnde tankstation te navigeren. De gebruiker kan zelf een aantal commando’s instellen.

De nieuw ontworpen super gel-zuignap zorgt ervoor dat de navigatiesystemen zowel op de voorruit, als op het dashboard zijn te bevestigen. Dankzij de gel-techniek, blijven er niet langer kringen achter op de voorruit en neemt de inbraakgevoeligheid sterk af.

De Position Plus-technologie van Sony houdt de actuele route bij, zelfs wanneer het GPS-signaal tijdelijk wegvalt, bijvoorbeeld in een tunnel. Een snelheids- en druksensor zorgen ervoor dat de positie van de auto bepaald wordt en de juiste route-informatie beschikbaar blijft.

De NV-U92T houdt naast de routekaarten automatisch de meest actuele verkeersinformatie bij via het Traffic Message Channel (TMC) om een aangepaste route te adviseren in geval van file of verkeersproblemen. Hiervoor is geen additioneel abonnement noodzakelijk.

De NV-U82 is standaard voorzien van Benelux-kaartmateriaal opgeslagen op 512 MB Flash memory. Voor de internationale bestuurders is de NV-U92T leverbaar met 2 GB Flash memory met volledige routekaarten voor Europa. Beide modellen zijn daarnaast voorzien van een Memory Stick slot om snel en makkelijk nieuwe kaarten en Points of Interest toe te voegen.

De NV-U82 en de NV-U92T zijn medio mei 2007 in Nederland leverbaar. Adviesprijzen worden rond de introductietijd bekendgemaakt.

Volgend en vorig nieuwsbericht