Vista niet volledig compatible met mobiele apparaten

In Windows Vista moet het Windows Mobile Device Center zorgen voor de integratie tussen mobiele apparaten en de personal computer. Vandaag presenteerde Microsoft de eerste versie van het Windows Mobile Device Center. Het blijkt dat de integratie tussen mobiele apparaten en Windows Vista nog niet optimaal is. Het Windows Mobile Device Center moet het huidige ActiveSync verwachten. Deze toepassing in de vorige Windows besturingssystemen kende veel problemen.

Via het Mobile Device Center is het mogelijk om pda's, smartphones en andere soorten handheld computers te synchroniseren met de computer. Zo is het mogelijk om contactpersonen, e-mails en agenda's op elkaar af te stemmen. In Windows Vista maakt Mobile Device Center het bovendien mogelijk om ook muziek- en fotobestanden te synchroniseren.

Voorlopig werkt Mobile Device Center enkel voor Office XP, Office 2003 en het nieuwe Office 2007. Alleen mobiele apparaten die draaien op Windows Mobile 2003 of nieuwer kunnen gebruikmaken van het Mobile Device Center.

Toekomstige updates moeten de functionaliteit van het Mobile Device Center verbeteren, zodat ook synchronisatie tussen Windows Mail en het standaard Vista adresboek ondersteund wordt.

Webwereld

Volgend en vorig nieuwsbericht