Kinderen krijgen steeds vroeger hun eerste mobieltje

Ouders geven hun kinderen steeds vaker en op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon. Uit onderzoek van het Britse Dhaliwal Brown blijkt dat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen hun eerste mobieltje krijgen acht jaar is. Volgens de onderzoekers zal deze leeftijd de komende jaren verder dalen.

Ouders geven hun kinderen een mobiele telefoon om zichzelf gerust te stellen. Meestal krijgen de kleine kinderen speciale kindertelefoons, die zijn uitgerust met locatiebepaling. Via de mobiele telefoon kunnen ouders te allen tijde zien waar hun kroost zich bevindt.

Er zijn talloze kindertelefoons te koop, al liggen deze toestellen vaak onder vuur. Volgens critici is het onverantwoord om kinderen al op jonge leeftijd een mobieltje te geven, aangezien niet bekend is welke invloed gsm-straling op de gezondheid kan hebben. Tegenstanders van deze kindertelefoons maken ook bezwaar tegen de locatiebepalingsdienst, waar de meeste toestellen mee zijn uitgerust. Het zou een schending van de privacy van het kind zijn.

WebWereld

Volgend en vorig nieuwsbericht