Geen Europees mobiel netwerk van Disney

Walt Disney heeft zijn plannen om een Europees mobiel netwerk te ontplooien afgeblazen. Disney was van plan om via O2 UK mobiele dienstverlening aan te bieden, maar het bedrijf ondervond teveel tegenstand op het Britse eiland.

In Amerika heeft Disney een mobiel netwerk gelanceerd, dat bedoeld is het hele gezin. Zo zijn er speciale Disney-telefoontjes voor kinderen, ouders kunnen hun kinderen zelfs volgen via deze mobieltjes. Ook kunnen ouders bepalen welke telefoonnummers veilig zijn voor hun kroost.

In Amerika boekt Disney aardig succes met zijn mobiele diensten, maar Disney zit het definitief niet zitten om in Engeland een vergelijkbare dienst te lanceren. Officieel zou Disney zijn Europese plannen hebben afgeblazen door problemen met verschillende wederverkopers.

Critici menen echter dat Disney kleine kinderen aan zou zetten tot het gebruik van mobiele telefoons, terwijl de Britse consensus is dat mobiele telefoons schadelijk voor de gezondheid zijn, in het bijzonder voor die van kleine kinderen. Engelse gezondheidsautoriteiten menen zelfs dat niemand onder de 16 jaar gebruik zou moeten maken van mobieltjes.

Ook zou de locatiedienst van Disney Mobile, waarbij ouders aan de hand van mobieltjes kunnen zien waar hun kinderen zich bevinden, strijdig zijn met Engelse privacywetgeving.

Mobiele operator O2 UK en Disney blijven wel samenwerken om mobiele Disney content aan te bieden.

The Register

Volgend en vorig nieuwsbericht