Vast en mobiel netwerk versmelten bij Orange

Orange kondigt met One Phone in Nederland de eerste mobiele telefoon aan waarmee binnenshuis kan worden gebeld voor het voordelige thuistarief en buitenshuis voor het mobiele tarief.

Ervaring wijst uit dat mensen ongeveer 40 procent van hun telefoongesprekken in huis met hun mobiele telefoon doen. One Phone van Orange biedt klanten het voordeel van een optimaal tarief voor gesprekken die thuis plaatsvinden.

Alle telefoongesprekken kunnen met één telefoon worden gedaan. One Phone schakelt automatisch over van binnenshuis naar buitenshuis en andersom. Orange opent vandaag voor consumenten een voorregistratie voor One Phone via de Orange website. De marktintroductie van One Phone zal in het najaar plaatsvinden.

Om van de One Phone gebruik te maken, is een mobiel abonnement van Orange nodig plus een Orange ADSL Family abonnement met de draadloze (WiFi) variant van de Livebox. Orange biedt bij de introductie van One Phone in Nederland keuze uit twee typen mobiele telefoons van respectievelijk Samsung en Nokia. Beide modellen zijn voorzien van gemakken zoals kalender, organizer en adresboek. Het assortiment van One Phone wordt in de periode na de introductie uitgebreid met een reeks van telefoontypen in uiteenlopende categorieën.

Samsung p200d UMA telefoon

Bij gebruik van One Phone fungeert de Livebox als een ontvanger die het signaal via draadloos WiFi en de ADSL internetverbinding naar het telefoonnetwerk transporteert. Met de Livebox wordt een eigen draadloos 'privé-netwerk' gecreëerd waardoor de klant voordelig kan bellen. Komt de klant buiten het bereik van de Livebox, dan wordt er automatisch overgeschakeld naar het mobiele netwerk, of andersom. De One Phone telefoon is naast GSM-technologie ook uitgerust met een toepassing die Unlicensed Mobile Access (UMA) heet.

Volgend en vorig nieuwsbericht