KPN en T-Mobile koppelen HotSpots

Met ingang van vandaag kunnen abonnees van KPN en T-Mobile gebruikmaken van elkaars HotSpots in Nederland. Zakelijke klanten en consumenten kunnen nu op ruim 1300 HotSpots de vrijheid en het gemak beleven van snel draadloos Internet onderweg. Het is voor het eerst dat twee Nederlandse HotSpot-aanbieders hun HotSpot-capaciteit bundelen.

Een van de belangrijkste barričres om onderweg draadloos te internetten valt als gevolg van deze samenwerking weg. Het maakt voor abonnees nu niet meer uit of ze zich bevinden op een HotSpot van T-Mobile of van KPN. Op deze manier kunnen beide partijen zich beter concentreren op een goed geďntegreerd mobiel internetaanbod voor hun klanten en biedt de unieke samenwerking kansen voor de verdere ontwikkeling van de mobiele Internetmarkt in Nederland.

Zowel Peter Haug, Directeur Business Marketing bij T-Mobile Netherlands, als Ardjan Konijnenberg, Directeur KPN HotSpots zijn van mening dat deze overeenkomst het gebruik van HotSpots in Nederland aantrekkelijker maakt. Deze ‘roaming’ overeenkomst heeft namelijk als gevolg dat het aantal HotSpots waar klanten kunnen inloggen ruim verdubbelt.

Via HotSpots van KPN en T-Mobile kunnen mobiele Internetgebruikers met een laptop of een zakcomputer, draadloos surfen, e-mailen en inloggen op hun bedrijfsnetwerk. Door de breedbandsnelheid (tot 11 Mb/sec) van Wi-Fi is het mogelijk om heel snel, grote bestanden te downloaden en te verzenden. 'Wi-Fi' staat voor ‘Wireless Fidelity’ en is de standaard voor draadloos Internet. Door de samenwerking kunnen abonnees nu onder andere bij NS stations, Mc Donalds restaurants, hotels, tankstations, recreatieparken en horecagelegenheden gebruik maken van snel draadloos Internet.

Of abonnees nu op een KPN of een T-Mobile HotSpot inloggen, het invoeren van de username en password zijn gelijk aan die van de eigen aanbieder. De kosten die men voor het gebruik van een HotSpot maakt worden verrekend op de reguliere factuur. Daarnaast is het ook mogelijk om met een kraskaart, die verkrijgbaar is bij diverse HotSpot-locaties, te betalen. De kraskaarten zijn uitsluitend te gebruiken bij de HotSpots van de eigen aanbieder.

Volgend en vorig nieuwsbericht