Walkman Phone geduchte concurrent MP3 spelers

Pas geleden kondigde Sony aan dat de Walkman terugkeerde, het eerste Walkman mobieltje is officieel aangekondigd door Sony. De W800i is het eerste toestel dat een mobiele telefoon combineert met een Muziek Player die Walkman kwaliteit levert.

Met de W800i kun je naar muziek luisteren, gamen, foto’s maken, clipjes opnemen én uiteraard mobiel bellen. Je hebt met dit toestel dus een complete range aan entertainment features in je hand. En dat zonder concessies te doen op de kwaliteit met de 2 megapixel camera en een playtime tot 30 uur. Al deze features zijn verzameld in het kenmerkende design voor Sony Ericsson; rank, slank, lichtgewicht en ultra-modern.

Sony’s wereldfaam op het gebied van mobile muziek en de bekendheid van de Walkman, maken de W800i tot een serieuze speler op de markt voor digitale musicplayers. De geluidskwaliteit is uitstekend. De W800i wordt geleverd met een stereo oortelefoon van hoge kwaliteit en is compatibel met de industriële MP3 standaard en het AAC formaat voor muziek files. Opslagcapaciteit is groot, want de meegeleverde 0,5GB Memory Stick duo heeft een capaciteit van ongeveer 150 muziektracks of 10 tot 12 volledige CD’s uit je bestaande CD-collectie. Downloaden van muziek naar de player doe je eenvoudig dankzij de meegeleverde Disk2Phone software. Hiermee verzend je snel en gemakkelijk muziek CD’s van PC naar telefoon. Het is eenvoudig om de collectie up-to-date te houden, want met behulp van de software kun je muziek files eenvoudig sorteren, zoeken, versturen en wissen.

Sony Ericsson W800i sonyericsson-w800c-productfoto-groot.gif

Dankzij de W800i’s intuïtieve interface gebruik je de musicplayer heel eenvoudig; telefoon, musicplayer en camerafunctionaliteiten zijn zorgvuldig geïntegreerd. Je hoeft nooit een telefoontje te missen wanneer je naar muziek luistert, aangezien het telefoonsignaal via de stereo hoofdtelefoon doorkomt. Als je er voor kiest om het gesprek op te nemen dan wordt de muziek stilgezet gedurende het gesprek. Je bedient de musicplayer met slechts één Direct Music-button die tracks afspeelt, pauzeert en stopt. De player en telefoon kan je onafhankelijk van elkaar gebruiken door de Muziek Mode. Je kunt bijvoorbeeld de telefoon uitschakelen als je in een vliegtuig zit en toch genieten van de muziek via de musicplayer.

Grote batterijcapaciteit is voor veel gebruikers een belangrijke overweging. De batterij van de W800i heeft voldoende uithoudingsvermogen voor de langste reizen. De speeltijd bedraagt 15 uur wanneer de telefoon is ingeschakeld en tot 30 uur als dit niet het geval is. Hoewel het toestel minder dan 100 gram weegt, bevat de W800i ook een 2.0 megapixel camera. Compleet met autofocus, Photo Light, actieve lensdop en een digitale fotocamera interface, zodat de gebruiker foto’s kan maken onder verschillende omstandigheden.

Je kunt de W800i uitbreiden met nuttige accessoires zoals de MMC-60 Muziek Cable die het toestel verbindt met een stereo hifi set. Of de HCA-60 Advanced Handsfree Carkit waarmee je de muziek in je mobiele telefoon kunt afspelen via de luidsprekers van de auto. De W800i is in Nederland verkrijgbaar vanaf het derde kwartaal van 2005. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

PortableGear.nl

Volgend en vorig nieuwsbericht