Russische MP3 winkel onder vuur Ministerie Justitie

De Russische legale MP3 winkel AllofMP3 is al enige jaren een goedkoop en legaal alternatief voor internetters die MP3's willen downloaden. De muziekindustrie is echter niet zo blij met AllofMP3 en heeft nu de Russische overheid aan zijn kant staan.

Volgens de muziekindustrie kan AllofMP3 zijn MP3's voor lage prijzen alleen aanbieden omdat de muziekwinkel niet volledig legaal handelt. Het grootste probleem is dat AllofMP3 beweert dat hun afspraken met de Russische instantie omtrent auteursrechten, genoeg is om hun MP3's legaal aan de man te brengen.

De International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) erkent de overeenkomst tussen AllofMP3 en de Russische auteursrechtenorganisatie niet.

Op verzoek van de IFPI buigt het Russische Ministerie van Justitie zich nu over de legaliteit van AllofMP3. Gemiddeld kost een legaal MP3'tje bij onze Russische vrienden vijftien eurocent. Ter vergelijking, een nummer bij iTunes kost 99 eurocent. Volgens de IFPI ligt deze prijs zo laag, omdat het om illegale MP3's gaat. De IFPI noemt de AllofMP3 nummers net zo illegaal als de nummers die men via KaZaA downloadt.

De Spaanse MP3 winkel Weblisten werkt op een vergelijkbare manier als AllofMP3, wellicht dat de IFPI deze webwinkel ook aan gaat pakken. In 2004 moest de Spaanse MP3 winkel Puretunes zijn deuren sluiten en tien miljoen aan de muziekindustrie betalen, omdat Puretunes legale MP3's verkocht die niet zo legaal bleken. Puretunes bleek zijn MP3's namelijk te halen uit de database van het Russische AllofMP3.

ZDNet (NL)

Volgend en vorig nieuwsbericht