Nokia voorziet batterijen van echtheidskenmerken

Het afgelopen jaar kwam Nokia erg vaak in het nieuws. De Finse fabrikant overlaadde consumenten met een stortvloed aan mobieltjes, maar er waren ook veel negatieve berichten. Keer op keer ontploften Nokia mobieltjes, Nokia hield vol dat het niet aan hen lag.

Bij alle ontploffingen met Nokia telefoons, benadrukte Nokia dat de ontploffingen het gevolg waren van het gebruik van namaak Nokia batterijen. Om verwarring te voorkomen gaat Nokia zijn accu's voorzien van echtheidskenmerken.

Alle nieuwe Nokia accu's worden voorzien van stickers met hologrammen. In dit driedimensionale beeld zijn drie Nokia logo's verwerkt. Bovendien kan men de echtheid van zijn accu verifiëren via de Nokia website of via de SMS. Hiertoe voorziet Nokia zijn accu's van een twintig cijferige code.

Onderzoek wees het afgelopen voorjaar uit dat alle ontploffingen inderdaad het gevolg waren van het gebruik van nepaccu’s. Voor consumenten is het echter moeilijk om echte accu's van namaak accu's te onderscheiden.

De eerste accu's met de echtheidskenmerken zijn al op de markt verschenen. Nokia overweegt de makers van namaakaccu's voor het gerecht te dagen.

WebWereld

Volgend en vorig nieuwsbericht