Engelsen betalen twintig procent meer bij iTunes

Wereldwijd beleeft de Apple iTunes Music Store het ene succes naar het andere. Uit Engeland komen echter wat minder positieve geluiden over deze legale MP3 winkel, de Engelse iTunes zou namelijk fors duurder zijn dan andere Europese iTunes-winkels.

Het schandaaltje liep zelfs zo hoog op, dat een Engelse rechter uitspraak in deze discussie deed. In de Engelse iTunes Music Store kost een nummer 1,14 euro, terwijl inwoners van Nederland, Duitsland, Frankrijk slechts 0,99 euro betalen voor een legaal MP3'tje.

Van een Britse mededingingsautoriteit moet Apple zijn Engelse prijzen gelijk trekken met de andere iTunes Music Stores in Europa.

Apple meent echter dat er binnen Europa prijsverschillen mogen zijn, aangezien ieder land een ander systeem van royalty’s hanteert. Apple meent dat de prijzen van de Engelse iTunes-winkel gelijk zijn met prijzen van andere Engelse MP3 winkels.

De prijzen van legale nummers bij andere Engelse MP3 betaaldiensten liggen echter nagenoeg altijd onder de prijs van iTunes.

WebWereld

Volgend en vorig nieuwsbericht