Veel onduidelijkheid over toekomst Siemens Mobile

Afgelopen weekeinde deden er geruchten de ronde dat de Duitse elektronicagigant Siemens zijn mobiele telefoon tak wilde afstoten. Volgens een Duitse krant zou het Chinese Ningbo Bird een serieus bod gedaan hebben op Siemens Mobile. Siemens ontkent dit.

De "Franktfurter Allgemeine Sonntagszeitung" citeerde anonieme bronnen van Siemens die de afstoting van Siemens Mobile bevestigden. Ningbo Bird en Siemens doen momenteel al zaken in China en het Chinese bedrijf zou interesse hebben getoond in Siemens Mobile.

Grote verliezen en tegenvallende cijfers in de verkopen van toestellen, deden marktanalisten denken dat Siemens van zijn Mobile Divisie af wil.

Siemens zag de geruchtenstroom met lede ogen aan en besloot vandaag te reageren. Een woordvoerder van het Duitse hoofdkantoor liet weten dat de beweringen in de Frankfurter "onzin" zijn. De woordvoerder van Siemens liet weten dat de tegenvallende resultaten Siemens hebben genoodzaakt om alle mogelijkheden te bekijken. Het lot van Siemens Mobile is nog lang niet bevestigd, wel houdt Siemens alle opties voor de toekomst open.

Cellular News

Volgend en vorig nieuwsbericht