Nokia waagt de sprong naar handheld markt

De meeste van ons kennen Nokia alleen van mobiele telefoons, daar kan in de toekomst wellicht verandering in komen. Nokia is waarschijnlijk van plan om handhelds te gaan produceren, Nokia laat echter niet veel los over zijn plannen.

Het enige wat al bekend is, is dat de Nokia handhelds een kleurenscherm van 640 bij 240 pixels en een volwaardig QWERTY toetsenbord. De Nokia handheld zak waarschijnlijk uitgevoerd worden als een schelpmodel.

Geen moderne handheld is compleet zonder digitale camera en de mogelijkheid om MP3's af te spelen, Nokia heeft ook deze functionaliteit in zijn handheld verwerkt. De communicatie met andere apparaten zal via Bluetooth geschieden.

De Nokia handheld krijgt wellicht productnummer 9800 mee. Momenteel heeft Nokia echter al een 9800 product, een digitale satelliet ontvanger. Het is dus nog niet duidelijk hoe de Nokia handheld zal gaan heten.

Net als alle Nokia mobiele telefoons en smartphones, zal de Nokia handheld op het Symbian 60 platform gaan draaien. Momenteel heeft Nokia al iets dat op een handheld lijkt, namelijk de Nokia Communicator. Maar de Communicator is vooral een mobiele telefoon met PDA functionaliteit. De 9800 moet daarentegen een echte handheld worden.

Brighthand

Volgend en vorig nieuwsbericht