Speciale chip maakt gebruik nepaccu onmogelijk

De huidige mobiele telefoons worden steeds uitgebreider. Deze extra functies als camera en MP3 speler slurpen echter meer energie dan voorheen. Malafide bedrijven profiteren hiervan door de verkoop van nepaccu's. Fabrikanten zijn hier niet blij mee.

Doordat de huidige generatie mobieltjes zoveel energie slurpt hebben gebruikers graag een extra accu bij de hand en moeten accu's sneller vervangen worden. De aanschaf van een nieuwe, originele accu kan duur uitvallen. Men kiest dan ook vaak voor de goedkopere nepaccu's.

Maar deze nepaccu's kunnen negatieve gevolgen hebben voor het mobieltje, in het uiterste geval kan het mobieltje zelfs ontploffen. Fabrikant van mobiele telefoons NEC komt daarom met speciale toestellen die nepaccu's kunnen herkennen. Door het inbouwen van een speciale chip in de toestellen, wordt het gebruik van nepaccu's en andere accessoires onmogelijk.

Aan het einde van dit jaar worden de eerste producten met een dergelijke chip op de Japanse markt gepresenteerd. In 2007 moeten meer dan vijftig miljoen producten van NEC voorzien zijn van een dergelijke chip.

Cellular News

Volgend en vorig nieuwsbericht