KPN gaat de concurrentie aan op prille UMTS markt

Momenteel heeft alleen Vodafone een UMTS netwerk voor zowel zakelijk als privé gebruik. Vanaf 15 juli gaat ook KPN UMTS voor de zakelijke markt aanbieden. KPN biedt UMTS diensten tegen een lager tarief dan Vodafone.

Vanaf 15 juli kunnen zakelijke laptop gebruikers gebruik maken van een supersnelle en mobiele breedband internet verbinding via UMTS. In september lanceert KPN UMTS voor de consumentenmarkt, dan verschijnen ook de eerste UMTS toestellen van KPN in de winkels.

Het gebruik van UMTS is echter niet goedkoop. Om mobiel te kunnen genieten van supersnel internet, streaming media en videotelefonie moet men rekenen op een abonnement rond de 75 euro bij KPN. KPN is de eerste die flatfee abonnementen introduceert voor UMTS. Hierbij betaal je als consument een vast bedrag per maand, ongeacht het gebruik.

Omdat nog niet heel Nederland wordt gedekt door een UMTS netwerk, vallen de huidige UMTS diensten terug op het GRPS netwerk, indien er geen verbinding heeft. Momenteel heeft alleen de Randstad de beschikking over een dekkend UMTS netwerk.

Planet Multimedia

Volgend en vorig nieuwsbericht