Oude gameconsole guru ontwikkelt MP3 spelers

Voor de komst van de megasnelle multimedia computers en de moderne game consoles was er de Commodore 64. Menig jongere bracht uren door achter deze game computer in de jaren tachtig. Na een afwezigheid van twee decennia is Commodore terug.

Commodore gaat zich echter helemaal richten op de entertainmentmarkt. Tulip Computers N.V. blaast het oude merk nieuw leven in en hoopt oude tijden te doen herleven.

Commodore zal zich vooral richten op de mobiele entertainment markt. Er komen onder andere Commodore MP3 spelers op de markt. Voorlopig zijn er vijf modellen aangekondigd.

Het gaat om de FPet. Deze flash MP3 speler is verkrijgbaar in een 128 MB en een 256 MB versie. Het is een no nonsens MP3 speler, die tevens te gebruiken is voor data opslag.

De MPet MP3 speler is wat uitgebreider dan de FPet. Zo heeft de MPet een vlotter design en beschikt hij over een ingebouwde FM radio. Evenals de FPet komt de MPet er in een 128 MB en een 256 MB versie.

Als laatste is er de eVIC. Dit is een MP3 speler met een ingebouwde harde schijf van maar liefst 20 GB. De eVIC kan gebruikt worden voor alle soorten digitale muziek en als massaopslag medium. De eVIC wordt geleverd met een dockingstation, waarop eenvoudig externe boxen op aangesloten kunnen worden.

Alle Commodore MP3 spelers moeten begin augustus beschikbaar worden voor de consument.

Sp!ts

Volgend en vorig nieuwsbericht