Napster wil klanten binden met gratis MP3 spelers

Nu de Europese markt voor legale MP3's steeds voller raakt, is de slag om de consument werkelijk losgebarsten. Napster geeft zelfs gratis MP3 spelers weg aan zijn nieuwe klanten. Napster en iTunes zijn de twee nieuwste spelers in Europa.

Nieuwe Napster klanten die een jaarabonnement afsluiten bij Napster, ontvangen daarvoor een gratis MP3 speler. Voor ongeveer honderd euro krijgt men dan een jaar lang toegang tot Napster's database en een Rio Chiba Sport MP3 speler met 128 MB geheugen. Wie bereid is 75 euro extra te betalen, ontvangt een Rio Nitrus Player met maar liefst 1536 MB geheugen. Helaas is Napster nog niet actief in Nederland.

Met deze actie wil Napster het succes van concurrent Apple iTunes evenaren. iTunes verkoopt niet alleen veel meer nummers dan Napster. Ook de MP3 spelers van Apple gaan als warme broodjes over de toonbank, Apple verkocht al meer dan een miljard iPod MP3 spelers.

Experts gunnen Napster geen lang leven met deze actie. Het is, volgens hen, namelijk onmogelijk om winst te maken met een dergelijke actie. Napster heeft nu bijna driehonderd miljoen euro nodig om financieel quitte te spelen.

portablegear.nl

Volgend en vorig nieuwsbericht