Verbod op ontwikkeling en verspreiding KaZaA

De anti MP3 oorlog speelt zich op een steeds hoger niveau af. De Amerikaanse politiek overweegt zelfs een wettelijk verbod op P2P netwerken als KaZaA. Ook bepaalde gadgets worden verboden, als het aan de Amerikaanse politici ligt.

Met dit nieuwe wetsvoorstel, de "Induce Act," is iedereen die het copyright schendt strafbaar. Het maakt dan niet uit op welke manier deze schending plaatsvindt. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de wet volgende week van kracht in Amerika.

Critici zijn nu al fel tegen de wet. Het is namelijk niet redelijk om technologieën te verbieden, zo maken veel wetenschappers gebruik van P2P netwerken om legale bestanden uit te wisselen.

Bovendien wordt de wetenschappelijke innovatie met de Induce Act ernstig geremd. De wet is namelijk zo opgesteld, dat elke nieuwe technologie in principe verboden kan worden. Alleen omdat het de mogelijkheid biedt om copyright te schenden. MP3 waakhond RIAA kan dan de makers van de technologie aan klagen, iets wat nu niet mogelijk is.

Er zullen vele protesten volgen bij de invoering van de wet. Voor- en tegenstanders vliegen elkaar nu al in de haren en de wet is nog niet eens ingevoerd.

ZDNet (US)

Volgend en vorig nieuwsbericht