Gerucht: iPhone 7 met draadloze oplader

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 7, die mogelijk later dit jaar wordt aangekondigd, ondersteuning voor draadloos opladen. Daarnaast zou Apple de standaard audiopoort vervangen door een Lightning-poort.

Vorig jaar gingen er al geruchten dat Apple de standaard 3,5mm audiopoort op de iPhone 7 weg zou willen laten, om 'het toestel zo dun mogelijk te maken'. Volgens de geruchten kan Apple de iPhone 7 nog 1 millimeter dunner maken dan de huidige iPhone 6S door de standaard 3,5 audio-poort weg te laten. In plaats daarvan zou Apple EarPods aanbieden met de eigen, dunnere Lightning-aansluiting. Daarnaast zou je nog wel altijd gebruik kunnen blijven maken van draadloze Bluetooth-headsets. 

Naast een dunner design heeft Apple mogelijk ook commerciele redenen om de 3,5 audio-poort weg te laten. Het zou naast de nieuwe iPhone 7 dan ook meteen eigen nieuwe Lighting-headsets kunnen aanbieden, onder het Beats-label. Naar verluidt werkt Apple momenteel aan de ontwikkeling van deze duurdere, ruisonderdrukkende Lighting-headsets. Apple zou nog wel een adapter met de iPhone 7 meeleveren voor het gebruik van reguliere 3,5mm headsets.

iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 7 verder de beschikking over geintegreerde ruisonderdrukking, waartoe het samenwerkt met audiochipfabrikant Cirrus Logic. Eerder gingen er geruchten dat Apple de home button op de iPhone 7 zou vervangen door de 3D Touch-technologie; de Touch ID-vingerafdruksensor zou dan wel verplaatst moeten worden. Ook beweren sommige analisten dat de iPhone 7 wordt voorzien van een SOS-toets. Tevens gaat het gerucht dat het toestel waterbestendig wordt.

Daily Mail

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht