Microsoft ontwikkelt OmniTouch- en PocketTouch-displays

Microsoft heeft twee interessante technologieën in ontwikkeling: OmniTouch (waarmee je een touchscreen op elk oppervlakte kan projecteren) en PocketTouch (waarmee je een touch-telefoon kan bedienen zonder hem uit je zak te halen).

Met de OmniTouch-technologie kan je een 'display' projecteren op elk oppervlak, zoals je hand of een stuk papier. Bijzonder is dat dit geprojecteerde oppervlak vervolgens functioneert als een multi-touch touchdisplay. De techniek die hiervoor gebruikt wordt, lijkt op de techniek van de Kinect motion-sensor voor de Xbox 360, maar is verfijnd voor gebruik op kleinere afstanden. Siemens ontwikkelde jaren geleden ook een mobieltje met een projectie-toetsenbord.

Microsoft OmniTouch

Naast de OmniTouch-technologie is Microsoft ook bezig met de ontwikkeling van de PocketTouch-technologie. Hiermee moet het mogelijk worden om via touch-bewegingen een toestel te bedienen, ook door stof (zoals je broekzak) heen.

Microsoft PocketTouch

Zowel de OmniTouch- als de PocketTouch-technologie is nog alleen toegepast op prototypes, dus het is afwachten wanneer het eerste consumentenproduct met een van deze technologieën op de markt komt.

Microsoft Research

Gerelateerd nieuws

Volgend en vorig nieuwsbericht